A személyes fejlődésről való tanulás kulcsai itt

A személyes fejlődésről való tanulás kulcsai itt.


A személyes fejlődés méltó cél, függetlenül attól, hogy milyen konkrét fejlesztésekre törekszel. Mindenkinek hasznára válhat, ha kihívást jelent önmagának, ha egy konkrét cél érdekében dolgozik, hogy jobbá tegye magát, még ha ez egy kézzelfoghatóbb cél is. Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, a siker esélyei jelentősen javulnak.


Tanulmányozd tovább a személyiségfejlesztő forrásokat, hogy új ötleteket találj, fókuszban tartsd magad és inspirálódj. Rengeteg könyv, kazetta és videó létezik, amelyek segíthetnek céljaid elérésében. Ha szokássá teszed ezeknek a forrásoknak az áttekintését, új tippeket és trükköket szedhetsz fel, amelyekkel sikeresebbé teheted a saját személyiségfejlesztési rutinodat.


Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, hogy vegyél egy háziállatot. Egy macska vagy kutya beszerzése csodákat tehet a stressz-szinteddel. Egy kutya simogatásának egyszerű aktusa nagymértékben csökkentheti a stresszt. Egy háziállat tartása jótékony hatással van rád és rájuk is.


Te egy rutinban vagy? Nézz körül! Lehet, hogy ugyanazokba az útakadályokba ütközöl, mert továbbra is ugyanazt csinálod. A "komfortzónán" belül maradni biztonságosnak és kényelmesnek tűnhet, de az elágazások elkerülése sok lehetőség elszalasztását is jelenti. Próbáld ki ezt az egyszerű tippet, hogy kiszélesítsd a biztonságos területedet: próbálj meg olyan emberekkel kapcsolatot teremteni, akiktől szívesen tanulnál.


Próbáld meg mindennap egy kicsit növelni az intelligenciádat. Légy nyitott arra, hogy írj, olvass, tanulj vagy hallj valami teljesen újat és mást. A látóköröd szélesítésével új emberekkel találkozhatsz és beszélgethetsz olyan dolgokról, amelyekről egyébként nem is tudnál. Ezt a tudást arra is felhasználhatod, hogy új hobbikat, tevékenységeket vagy akár egy új karrierutat találj, amire eddig talán nem is gondoltál.


Próbáld meg mindig magadnál tartani a feladatkezelődet. Ez lehet egy papírlapon lévő lista, egy telefonon lévő feljegyzés vagy akár egy online lista formájában is. Bárhol is dolgozol, próbáld meg szem előtt vagy elérhető közelségben tartani, hogy segítsen elvégezni a feladataidat.


Ahelyett, hogy trófeákkal, díjakkal és kitüntetésekkel dicsekednél, próbálj meg másokat megkérdezni az eredményeikről. Meglátod, hogy ezáltal jobban megismered a körülötted lévőket. Nem csak ezt, de tisztelheted is őket azzal, hogy többet tudsz róluk.


Helyettesítsd a negatív környezetet a pozitívokkal. Foglald le magad, és vedd körül magad olyan emberekkel és dolgokkal, amelyek pozitív hatással vannak rád. Kevésbé valószínű, hogy olyan rossz szokásokba kezdesz, mint a dohányzás vagy a túlevés, ráadásul nagyobb valószínűséggel használod majd az idődet pozitív és hasznosabb módon.


Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista vagy, keress egy magasabb erőt, amely útmutatást adhat neked, amikor magadról, az identitásodról és a céljaidról gondolkodsz, hogy ki akarsz lenni. A felsőbb erődnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtsd önmagad.


Dolgozol a személyes fejlődéseden? Vedd át az irányítást - száműzd a negatív gondolatokat! A megfelelő gondolkodásmód jelentheti a különbséget a siker és aközött, hogy a saját legnagyobb ellenségeddé válsz. Képezd magad arra, hogy pozitívan gondolkodj! Szükséged lesz egy gumiszalagra. Helyezd a szalagot a csuklód köré - ügyelj rá, hogy ne legyen túl szoros -, és minden alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy negatívan gondolkodsz, csattintsd el! Fájni fog, és hamarosan azon kapod magad, hogy mindenáron kerülöd a negatív gondolkodást!


Most, hogy felvértezted magad a céljaid eléréséhez szükséges valós és egyszerű lépésekkel, itt az ideje, hogy kitűzd magad elé, mi a személyes fejlődési célod, és elkezdj dolgozni érte. Ezek a tippek messzire visznek majd az utadon, csak ne felejtsd el, hogy a legfontosabb te magad vagy.