Foglalkoztatási tippek

Foglalkoztatási tippek


Sok álláskereső számára az állásinterjú a folyamat legijesztőbb része. Elég ijesztő lehet bezárva lenni egy szobába egy olyan személlyel, aki a kezében tartja a jövődet. Ha szeretnéd levenni a félelmet az állásinterjúkról, olvasd el az alábbi cikket.


Próbálj meg nem barátkozni a főnököddel és a munkatársaiddal. A dolgokat tartsd profi módon, amikor a munkába állásodról van szó. Ezek a barátságok drámához és pletykákhoz vezethetnek, ami káros a munkahelyre nézve. Maradj távol ettől a katasztrofális forgatókönyvtől, hogy ne kockáztasd a pozíciódat a vállalatnál.


Próbálj meg nem hallgatni az összes sajtóhírre, amely a szűkülő munkaerőpiacról és arról szól, hogy milyen nehéz munkát találni. Ez csak arra fog törekedni, hogy elkedvetlenítsen. Rengeteg vállalat van, és sokan felvesznek embereket. Bár lehet, hogy többen keresnek állást, ez egyszerűen azt jelenti, hogy javítanod kell az önéletrajzon és az interjúkészségeden, hogy kitűnj. Gondolkodj pozitívan.


Ha interjún van, és az interjúztató megkérdezi, hogy milyen fizetést szeretnél, mindig legyél a lehető legkonzervatívabb. Jobb, ha egy kicsit kevesebbet mondasz, mint amennyit szeretnél, mivel néha ez az a kigyomlálási folyamat, amelyet a cégek a rendelkezésükre álló költségvetés alapján alkalmaznak.


Mutasd be írói készségeidet és kreatív képességeid egy átfogó, érdekes portfólióval. Még ha nem is írói vagy marketinges karrierre törekszel, a kommunikációs készségek minden szakmában kulcsfontosságúak. Portfóliódnak különféle írott dokumentumokat kell tartalmaznia, például sajtóközleményeket, üzleti jelentéseket, kutatási eredményeket és vezetői összefoglalókat. Ezek azt bizonyítják, hogy te képes vagy másokkal szakmai környezetben és hivatalos kontextusban kommunikálni.


Használd a munkaközvetítő ügynökségeket. Segítenek csökkenteni az álláskereséssel járó stresszt, és tisztázzák a dolgokat. Átnézik a képességeidet, hogy olyan munkát kaphass, amiben jól teljesítenél. Ügyelj arra, hogy gyakran lépj kapcsolatba az ügynökséggel, hogy önéletrajzod a lista élén maradjon.


Legyél nagyon világos, hogy milyen munkát keresel, mielőtt elkezded az álláskeresést. Sokan túlságosan belefeledkeznek abba, hogy "egy állást" keresnek, ahelyett, hogy álmaik állását keresnék, és ez azt eredményezi, hogy olyan állásokra jelentkeznek, amelyek nem illenek hozzájuk. Ha az álláskeresést olyan állásokra korlátozod, amelyeket szívesen vállalnál, nagyobb valószínűséggel találod meg a megfelelő állást.


Öltözz a sikerhez! Jobb híján a megjelenésed az első benyomás, amit az interjúztatódra teszel. Győződj meg róla, hogy megfelelően öltözködsz és ápolt. Jobb megkockáztatni, hogy túlöltözött legyél, mint azt, hogy túl lazának tűnj. Amikor csak lehetséges, kerüld a farmer, rövidnadrág vagy póló viselését.


Menj ki, és vegyen részt sok rendezvényen. Mindenekelőtt vegyél részt minden olyan szakmai szövetség összejövetelén, amely a te területedre vonatkozik. Ez egy nagyszerű hely arra, hogy tájékozódj az álláslehetőségekről, és fontos személyes kapcsolatokat teremts. Vegyél részt az alma materének öregdiák-rendezvényein is, és teremts kapcsolatot más öregdiákokkal, akik segíthetnek neked a keresésben.


Állj ellen a késztetésnek, hogy elferdítsd az igazságot, amikor interjún vagy. Az interjúztató valószínűleg lefuttat egy háttérellenőrzést, és rájön, hogy nem mondasz igazat. Ha átcsúszol a ló túloldalára, lehet, hogy alulképzettnek bizonyulsz ahhoz, amire keresnek. Ügyelj arra, hogy kiemeld azokat az erősségeidet, amelyekkel már rendelkezel, és hangsúlyozd azt is, hogy mit szeretnél megtanulni.


Az állásinterjú ijesztő lehet, de ez egy szükséges rossz, amellyel minden embernek szembe kell néznie, hogy munkát kapjon. Ne feledd, az állásinterjú csak egy ugródeszka, amelyet meg kell másznod ahhoz, hogy munkát kapj. Tartsd szem előtt a cikk tartalmát, és nézz szembe az állásinterjúval könnyedén.