A cikk marketing a legjobb munka az Ön számára

A cikk marketing a legjobb munka az Ön számára


A cikkmarketing az a folyamat, amelynek során a webhelye tartalmát használja a forgalom növelésére és a nyereség javítására. Ez némi írással jár, de ne aggódjon; nem kell Hemingwaynek lennie ahhoz, hogy felismerje a jó cikkmarketing-stratégia előnyeit. Ez a cikk néhány jó tanácsot fog megfogalmazni, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki a cikkmarketingből.


Győződjön meg róla, hogy a cikkei olyan információkat tartalmaznak, amelyeket az olvasó keres. Az egyszerű kulcsszavak ismételgetése rengeteg töltelékkel, anélkül, hogy valódi tartalmat tartalmazna, amelyre az olvasó kíváncsi, a semmibe vezet. A cikkednek olyannak kell lennie, amit az emberek el akarnak olvasni.


Hagyja, hogy mások is felhasználják a tartalmait, amennyiben visszalinkelik önre. Ha megengedi blogoknak és más webhelyeknek, hogy a cikkeinek otthont adjanak, az hatékony és egyszerű módja lehet az új olvasók megszerzésének, mivel ők vissza fogják linkelni a cikket önhöz. Azok az olvasók, akiknek tetszik a cikke, meglátogatják a weboldalát, hogy többet olvassanak.


Amikor a cikkmarketing erőfeszítései jól haladnak, előfordulhat, hogy kevés ötletet talál, amivel új cikkeket generálhat. Ahelyett, hogy a világhálón keresgélne ötleteket, forduljon a már elkészült cikkeinek katalógusához. Írjon újra egyet, ha teljesen kétségbeesetten keresi a tartalmat. Még jobb, ha fog egy régi cikket, és ír egy frissített változatot.


A személyes tapasztalatok nagyon fontos tényezők lehetnek a minőségi cikkek kidolgozásában. Ezek az Ön érzelmeiből fakadnak, amelyek részletesebben és személyesebbé válnak. Próbáljon meg olyan cikkeket írni, amelyek olyan dologhoz kapcsolódnak, amit ön tett, vagy aminek a részese volt, ha maximalizálni akarja a minőséget.


Amikor a sikeres cikkmarketingről van szó, Billy Idol mondta a legjobban: "Többet, többet, többet!". Minél több tartalmat tesz közzé - azonban minőségi tartalmat, nem pedig szeméttartalmat -, annál többet lát a célközönsége. Győződjön meg róla, hogy annyi tartalmat ír, amennyit csak tud. Minél több, annál jobb, ha marketingről van szó.


Egy nagyszerű tipp, amit a cikkmarketingben ne felejtsen el, hogy a cikkei nem a tényleges termékoldal. Nem próbálja eladni az embereknek a terméket ezeken a cikkeken keresztül; csak arra törekszik, hogy elég érdeklődést keltsen bennük ahhoz, hogy rákattintsanak egy linkre, és meglátogassák azt az oldalt, amelyet ön is szeretne, hogy meglátogassanak. Itt van egy nagy különbség, amit néhányan elhanyagolnak.


A marketingkampányhoz írt cikkei célja egyszerű kell, hogy legyen. Az elképzelés az, hogy egy informatív irodalmat adjon át egy releváns közönségnek, amelyben cselekvésre buzdítja az embereket. Bármi más, amivel egy cikkben próbálkozik, azt eredményezheti, hogy az olvasók elvesznek, és egyszerűen elkattintanak az oldalról.


Állítson fel egy ütemtervet az új cikkek beküldésére, és tartsa magát hozzá. Célja lehet, hogy minden nap vagy minden második nap új beadványt küldjön be, különösen az elején, amikor hozzászokik a folyamathoz. Ha következetes a minőség és a mennyiség tekintetében, az a sikerhez vezet ezen a területen.


Tegye közzé magát egy online cikkben, fórumon vagy blogon. Valami olyasmiben, ami az Ön üzleti típusához kapcsolódik, és amiben felhasználja a szakértelmét. Ezt felhasználhatja arra, hogy visszahivatkozzon a vállalkozása weboldalára. Linkeljen az Ön webhelyéről is a publikációra. Ez megmutatja ügyfeleinek és látogatóinak, hogy Ön jól ismeri a vállalkozásának témáját.


Miután befejezte a marketingcikk megírását, össze kell állítania egy összefoglalót, amely legalább két mondat, de legfeljebb öt mondat hosszú. Ennek az összefoglalónak röviden le kell írnia, hogy mit kínál a cikke. Ha az összefoglalóját egy igével kezdi, az segíthet az olvasó megragadásában.


Ne csüggedjen, ha nem tudja megszervezni a gondolatait a cikkéhez. Mindenki átél valamilyen írói blokkot időnként. Ne erőltesse magára az írást, ha frusztrált térjen át egy másik tevékenységre, és később térjen vissza hozzá. A legjobb, ha először kitalál egy témát, és onnan indul tovább.


Győződjön meg róla, hogy a cikkét a keresőmotorok szem előtt tartásával készíti el. Ez azt jelenti, hogy a címben, az első mondatban és a cikk teljes szövegében kulcsszavakat kell szerepeltetnie. Az utolsó bekezdésben és a cikkhez tartozó leírásokban is legyenek kulcsszavak.


A cikkmarketing sikere érdekében a legjobb az áramvonalas írásmód. Legyenek viszonylag rövidek a cikkei. Az embereknek nincs idejük több oldalnyi tartalmat elolvasni. Legyen tehát rövid, de maradjon lényegre törő. Koncentráljon pontosan arra az információra, amit közvetíteni szeretne, és ne terelje el a figyelmét. Éles, világos munkájával hírnevet szerezhet, amit az olvasók értékelni fognak.


A fent felsorolt tippek használatával biztosan növelni fogja a cikkmarketing-terve sikerét, és pénzt ad a pénztárcájához. A cikkmarketing több alapelvre épül, de sok-sok módja van a cikkmarketing finomításának.