Most felsoroljuk a leginkább használatos szőnyegtisztító módszereket:

Porolóval végzett tisztítás:

Ha a porolót csak gyengéden ütögeti a szőnyeghez, már az is humánusabb megoldás az anyaggal szemben. Ugyanúgy kefélje le a szőnyeget a portalanítás végeztével, ahogy azt már olvashatta az előző írásban. Figyelem: a porolóval a színoldalát kell gyengéden ütögesse, a hátulját nem kell.

Porszívóval való tisztítás:

Amennyiben a szőnyeget nem szeretné kézzel tisztítani, akkor porszívót is használhat, de arra is vigyázzon, hogy minden esetben a legkisebb fokozatra állítsa, mivel a finom csomózásokban könnyen kárt tud tenni. Akárhányszor porszívózhat, a szőnyegnek nem esik baja, feltéve ha kis fokozaton használja.

nemzetközi keresőmarketing, Színek fakulása:

Ez mindegyik szőnyeggel elő szokott fordulni, de eléggé ellenállóak a perzsa szőnyegek a nappal szemben. Nemzetközi keresőmarketing: ha a sugárzásnak néhány napig van kitéve, még nem lesz baja semmi. Kifakulni csak akkor kezdenek el ha a felületüket tartósan éri a napsugárzás. A kifakulás persze elkerülhetetlen.

Tanács: Ha csak az egyik felére süt a nap tartósan, akkor jobban teszi ha a szőnyeget havonta elfogatja, mivel így a másik fele is egyenletesen kap fényt és egyenletesen kapja majd a napsütést, ráadásul nem lesz eltérő a színezete sem. Ámbár az sem jó ha kitesszük bármiféle erős napfénynek.

Foltok kezelése:

Mindenki életében megeshet, hogy a szőnyegét csúnya folt érje, persze az is egy más -féle kérdés hogy milyen is. Indokolt esetben jobban teszi ha a kezelést szakemberre bízza, otthon ne próbálkozzon, pláne ha kényes folt lesz látható.

Rágógumi és viasz eltávolítása:

Ragadjon meg egy plasztikba csomagolt jégkockát és helyezze rá a foltra. Ezzel ugyebár megkeményedik. Ezek után fogjon egy tompa kést és kaparja le róla. Ha esetleg valami ott maradt volna belőle valami, akkor egy nedvszívó anyaggal és egy vasalóval ami már átmelegedett, megfelelően meg tudja szüntetni a felmerült problémát.

Zsír és olajfolt esete:

Ez a szennyeződés oly mértékben kényes, hogy azt ajánljuk , jobban teszi ha szakemberhez fordul, ugyanis az semmiképpen sem ajánlott hogy otthon próbálja megoldani.

Kárpittisztítás Menete itt megnézhető.

Sőnyegjavítás szakszerűen profi kivitelezéssel!

Mióta használunk szőnyegeket?

Kaukázusi szőnyegmotívumok

Hogyan készítették a szőnyegeket?

Szőnyegtisztító Főoldal