Hogyan köthet olcsóbban autóbiztosítást?

Az autóbiztosítás annyira elsöprőnek tűnhet. Annyi mindent lehet mérlegelni és választani. Ez a cikk segíthet tisztázni a témát, és segíthet eligazodni az autóbiztosítás világában. Ha többet megtud az autóbiztosításról, rá fog jönni, hogy ez többnyire a józan ész.

Ha egy fiatal sofőr autóbiztosítását fontolgatja, fontolja meg az automatikus fizetésre való feliratkozást, ha szolgáltatója támogatja. Ez nem csak abban segít, hogy a kifizetések időben megtörténjenek, de a biztosítója akár kedvezményt is biztosíthat erre. Egy másik megfontolandó lehetőség a teljes prémium egyben történő kifizetése.

Ha pénzt szeretne megtakarítani az autóbiztosításon, feltétlenül vegye le a gyermekeit a kötvényből, miután maguktól elköltözött. Ha még főiskolások, akkor esetleg kedvezményt kaphat egy távoli hallgatói kredit révén. Ezek akkor érvényesek, ha gyermeke az otthonától bizonyos távolságra jár iskolába.

Ha meg szeretné találni a legolcsóbb autóbiztosítási kötvényt, össze kell hasonlítania a különböző társaságok kötvényeit. Az árajánlatok és a szabályzatok összehasonlításával megállapíthatja, hogy mely cégek kínálnak jó ajánlatokat, és melyek azok, amelyek felárat fizetnek az alacsonyabb színvonalú szolgáltatásért. Soroljon fel két vagy három szilárd politikai döntést, és hasonlítsa össze őket egymás mellett.

Ha autója régebbi és alacsony a könyv szerinti értéke, pénzt takaríthat meg a biztosításán, ha lemond az átfogó és ütközési fedezetről. Ha valaha is balesetet szenved egy régebbi, csekély értékű autóval, a biztosító nem fogja megjavítani. Összességében fogják felcímkézni. Tehát nincs miért fizetni az ilyen típusú fedezetért.

Mielőtt autót vásárolna, gondolja át, milyen típusú gépjármű-biztosítást szeretne. Valójában, mielőtt előleget fizetne egy autóra, győződjön meg arról, hogy megkapja az adott autóra vonatkozó biztosítási ajánlatot. Ha tudja, mennyit kell fizetnie egy bizonyos típusú autóért, az segíthet a felelős pénzügyi döntés meghozatalában.

Számos módja van annak, hogy pénzt takarítson meg az autóbiztosítási kötvényeken, és az egyik legjobb módszer az, ha eltávolítja a sofőröket a kötvényből, ha már nem vezetnek. Sok szülő tévedésből ráhagyja gyermekeire a házirendet, miután iskolába ment vagy elköltözött. Ne felejtse el átdolgozni a szabályzatot, ha elveszít egy vezetőt.

Kérjen ajánlást az ismerőseitől. Mindenki, aki vezet, rendelkezik biztosítással, és sokuknak vannak jó és rossz tapasztalatai is a különböző társaságokkal. Kérdezze meg őket, melyik céget használják, és miért. Előfordulhat, hogy barátai jobb ajánlatokat találtak egy olyan cégnél, amelyet nem is gondolt volna, hogy megnézzen.

Költözzön vidékre. Minél közelebb van a városhoz, annál magasabbak lesznek a prémiumok. A balesetek, betörések és vandalizmusok a város határain belül mind megnövekednek, ezért a díjaknak magasabbnak kell lenniük a károk fedezésére. Minél távolabb megy a várostól, annál alacsonyabb lesz a díja.

Néhány évvel ezelőtt bölcs dolog lehetett lemondani az orvosi kifizetésekről az autóbiztosításról, amikor általános volt, hogy az egészségbiztosítástól elvárhatták, hogy fedezze a balesetekkel kapcsolatos egészségügyi költségeit. Most, hogy az egészségügyi fedezet egyre korlátozóbb lesz, érdemes kiszámolni, hogy megéri-e visszaállítani az autóbiztosítási csomagba az extra egészségügyi kifizetéseket.

Amint azt korábban említettük, az autóbiztosításnak nem kell elsöprő témának lennie. A cikkben található tanácsok és ismeretek meghallgatásával megalapozott döntéseket hozhat az autóbiztosítással kapcsolatban. Az autóbiztosítás nemcsak kötelező, hanem életmentő is lehet azon a végzetes napon, ha mégis bekövetkezne egy baleset.