Hogyan lehetsz videómarketing-szakértő?

Hogyan lehetsz videómarketing-szakértő?

Sokan hallottak már a videomarketingről, de nehezen értik, hogyan lehet hatékonyan használni, hogy új ügyfeleket szerezzenek. Nem nehéz megérteni a videomarketing használatának helyes módját, ha tudod, mit csinálsz. A következő videómarketing-tippek ezt biztosítják.

Amikor videómarketinget használ, fontos, hogy a tartalom érdekes legyen. Ha a videód unalmas, akkor az emberek valószínűleg nem fogják megnézni az egészet, és nem ajánlják barátaiknak. Legyen üzenete egyértelmű és vonzó a közönség számára. Képzelje el, hogy saját videóját nézi fogyasztóként.

Ha marketing célú videókat készít, jó ötlet, ha őszintén beszél a közönségével. Ha az embereknek az a gondolata támad, hogy az egyetlen dolog, ami a profitszerzés a fejében, az nagyobb valószínűséggel máshol folytat üzleti tevékenységet. Noha nincs semmi baj azzal, ha profitot akarsz termelni, mindig először az ügyfelekre kell gondolnod.

A legjobb ok arra, hogy a videókon szereplők legyenek, mert nekik is lesz hálózatuk. Ha bevonja a terület szakértőjét, ő tudatja hálózatával, hogy fel fog tűnni a videódban, növelve ezzel az ismertséget. Megosztják a hálózatukkal, ha a tartalom jó, és Ön gyorsan sok nézőt szerez.

Vállalkozásában többféle szolgáltatást kínál? Ha igen, fontolja meg a videomarketing használatát, hogy elmagyarázza vállalkozása általános szolgáltatásait. Készítsen egy rövid videót, amely bemutatja az Ön által nyújtott szolgáltatások mindegyikét, és azt, hogy az ügyfél hogyan tudja meghatározni a szolgáltatás szintjét. Ez tájékoztatja ügyfelét, és valószínűleg növeli az eladásokat. Mutassa meg tehát videóval mindazt, ami a szolgáltatásait felülmúlja a többinél.

Videómarketing-erőfeszítései fokozása érdekében fontolja meg egy videomarketing-kampány futtatását. A videós marketingkampány segítségével napi videókat kínál, amelyeket megosztanak a webhelyén, valamint a videós webhelyeken, például a YouTube-on. Ne felejtse el megosztani videóit ügyfeleivel e-mailben és a közösségi médiában.

Készíts elgondolkodtató videókat. Nem számít, miről szól a videód, próbáld meg a nézőiddel kommunikálni veled a tartalomról. Ez egyszerűen megtehető, ha engedélyezi a megjegyzéseket a videóidon. Megpróbálhat visszajelzést kérni valamiről, amiről beszélt, vagy lezárhatja videóit olyan kérdésekkel, amelyekre szeretné, hogy válaszoljanak a kapcsolódó témákkal kapcsolatban.

Készítsen interjút egy prominens üzletemberrel, és ossza meg a videót videómarketing-kampányában. Ez nem csak az ügyféllista összeállításában segíthet, hanem abban is, hogy a megkérdezett személy összeállítsa az ügyféllistáját. Az ilyen típusú videomarketing segíthet abban, hogy iparágvezetőként kiemelkedjen.

Bár a YouTube-on való jelenlét szükséges, gondoljon arra, hogy ennél messzebbre nézzen. Nekik, a Vimeónak és másoknak vannak olyan hirdetései, amelyek elvonhatják a figyelmet a videóidról, és akár versenyre is kelhetnek. Az online videoplatformok jó befektetést jelenthetnek, amely jobb márkaválasztási lehetőséget és teljes kreatív irányítást biztosít. Brightcove és Bisontherun egyaránt lehetőség.

Győződjön meg róla, hogy rendszeresen és következetesen tesz közzé videókat. Ehhez bele kell tennie a munkát, és számos videót közzé kell tennie. Noha a videóid nem lehetnek rossz minőségűek, nem kell annyira aggódnod a minőség miatt, hogy egyáltalán elhanyagolod a videók közzétételét. Sok videó nélkül nem számíthat eredményre a videomarketing-kampányában.

A videomarketing megvalósítása nem nehéz, csupán ismerete szükséges a technika leghatékonyabb használatához. Megfelelő használat esetén a videomarketing hatékony eszköz és hajtóereje lehet bármely vállalat sikerének. Tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ezek a videomarketing-tippek segítsék vállalkozását.