Vízvezeték tippeket keres? Nézze meg ezt a cikket!

Vízvezeték tippeket keres? Nézze meg ezt a cikket!


Saját vízvezeték-javítások sok előnnyel járhatnak. Pénzt takaríthat meg, ha nem kell felhívni a vízvezeték-szerelőt és fizetni a munkájáért. A készség érzését úgy is megszerezheti, ha új készségeket megtanul és önmaga elvégzi a feladatokat. Ebben a cikkben talál néhány ötletet, amelyek nagyon hasznosak lehetnek.

Kerülje el a fagyos csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepp vizet a csapteleptől, és csavarja be a nem szigetelt csöveket habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtött helyiségben, például garázsban vagy mosókonyhaban tartson egy kis melegítőt a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg pillanat meg nem jelenne.

Ha nem akarja, hogy házában a vízvezeték-házak fagyosak legyenek, akkor ne hagyja, hogy a belső hőmérséklet a fagypont alá kerüljön, és ügyeljen arra, hogy minden olyan csövet, amely nincs védve az elemek ellen, alaposan szigetelje. Ha a csövek környezeti hőmérséklete a fagypont alatt van, akkor a csövek megfagyhatnak. A legjobb esetben meg kell várni, amíg kiolvad, hogy a víz újra folyjon. Mindazonáltal felrobbanhatnak, ami hatalmas rendetlenséget és rendkívül nagy javítási számlát okozna.

Annak elkerülése érdekében, hogy télen a szabadban lévő csaptelepek lefagyjanak, az első fagyasztás előtt vegye le az összes tömlőt. Ezenkívül zárja le a kültéri csaptelepekhez vezető elzárószelepet, majd kapcsolja be a kültéri csaptelepeket, hogy a vezetékekben maradó víz kifolyhasson. Amint a hőmérséklet felmelegszik tavasszal, megfordíthatja a folyamatot.

Ha eltömődött lefolyó van, ne használjon tisztítószereket az eltömődés megszüntetéséhez. Ezek a kemény vegyi anyagok korrodálhatják a fémcsöveit, ami idővel szivároghat és törhet csöveket. Ehelyett ragaszkodjon egy dugattyúhoz, vagy használjon vízvezeték-kígyót a tisztításhoz.

Ha a mosogatója rozsdás vizet bocsát ki, és nem üríti ki, akkor ez valószínűleg a csövekbe felhalmozódott biológiai szennyeződés és zsír miatt. A csatornákat szakszerűen tisztítani kell, lehetővé téve a csatornák maximális áramlását. A csatornának teljesen nyitottnak kell lennie.

Nem kétséges, hogy számos olyan általános karbantartási és javítási munkánál, amelyeknél a vízvezeték-szerelvényt el kell végezni, olyan dolgokra képesek, amelyekre Ön képes. Csak óvatos és módszertani megközelítést kell alkalmaznia. Ne siess semmit, és ne vállaljon esélyeket, és minden rendben lesz. És ha férj vagy, feleségével nagy pontozási pontokat szerezhet!